Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság
Ügyfélszolgálat: +36 62 599 599*
RSS  
 
Vízrajzi adatszolgáltatás
frissítve: 2015.02.19; Lázár Miklós (vízrajzi csoportvezető)
Tisztelt Ügyfelünk!
Az igazgatóságunk területén mért vízrajzi adatok szolgáltatása szabályozott formában történik. Az adatokat adatkérő lapon kell igényelni, melyen a kérést visszaigazoljuk. Az adatkérő a visszaigazolásban leírt adatszolgáltatási feltételeket nyilatkozattal fogadja el.

Az adatok előállítása évek óta növekvő költségekkel jár, melyet az adófizetők pénzéből finanszíroz a költségvetés. Mindenkinek közös érdeke, hogy az adatok felhasználásából közvetlen bevételt szerző vállalkozások a költségekhez hozzájáruljanak. Az adatszolgáltatási díjat Igazgatói utasítás szabályozza. A díj az adatszolgáltatás előállításával kapcsolatos ráfordításokkal (pl. adatok kigyűjtése, kigyűjtött adatok rögzítése, másolása, adatok továbbítása) arányos. Természetesen a weboldalunkon megjelenő közcélú adatok szabadon, korlátozás nélkül felhasználhatóak.

Az adatszolgáltatás díjáról kiállított számlát postán juttatjuk el az adatkérőnek. Az adatszolgáltatás akkor teljesíthető, ha a megállapított díj az ATIVIZIG bankszámláján jóváírásra került. A díjat a Magyar Államkincstárhoz, az adatkérő lap fejlécében található számlaszámra kell átutalni, az átutalás közlemény rovatába a következő kódot beírva: #312.

Az adatkérőlap letölthető, vagy nyomtatott formában átvehető a Vízrajzi és Adattári osztályon (Szeged, Stefánia 4).

A kitöltött nyomtatványt az adatkérő lap fejlécében található címek valamelyikére kell visszaküldeni.

A leggyorsabb teljesítést eletronikus levélben (vizrajz[kukac]ativizig.hu) beküldött kérések esetén tudjuk biztosítani.
 
 
  Országos Vízügyi Főigazgatóság
Ügyfélszolgálat: +36 80 204 240